Turfnick

Om du tröttnar på ditt turfnick går det att byta, du behåller poäng etc. Välj något som är lättskrivet och lättläst och inte alltför vanligt på svenska eller engelska (pga chatten). Håll det kort men minst 3 tecken annars är det svårt att söka efter dig i appen. Och inte 5 ettor i rad, det blir svårläst på mobilen. Är det en vanlig teckenkombination som ingår i många turfnick eller zonnamn går det inte att hitta dig med appens sökfunktion – träfflistan blir för lång. Om du är medlem i Turf Skåne och byter nick vill vi gärna att du meddelar oss.

Varje gång någon skriver ditt nick i ett meddelande i chatten kommer det att plinga i din app! Olämpliga nick är t ex “hej”, “period”, “zon”. Stava gärna “fel” i nicket så är det mindre risk att någon skriver det.

Välj helst namn som inte innehåller konstigheter som är svåra att kvickt nå med normalt tangentbord – det gör det mycket snabbare att skriva meddelanden i chatten. Undvik också tecken som används för speciella funktioner i datasammanhang. De kan hindra att olika program som hantera dina turfdata fungerar som tänkt. Något så enkelt som &-tecknet ställer till mycket. Enkla och dubbla fnuttar likaså.