Hur tar man en zon utan mobiltäckning?

Det går att ta EN zon utan mobiltäckning vid zonen. Men man måste ha mobiltäckning före och efter man är vid zonen.

Det finns säkert många anledningar till att det inte funkar men följ stegen nedan så bättras chanserna betydligt.

  • Ladda appen när du har god mobiltäckning och bra GPS-signaler. Håll dig kvar i området med bra mobilsignal så att appen hinner utbyta all nödvändig information med servrarna och positionen hinner bestämmas med hög noggrannhet. Det tar en liten stund.

    Om man tittar på chattarna eller resultatlistorna och data bara visas på en del av skärmen är inte datautbytet klart! Det har hänt att jag startat appen med wifi-täckning och för snabbt gått ut genom ytterdörren, gubben visas rätt omgående men det går inte att ta hemmazonen för allt gjordes inte klart innan dataförbindelsen bröts. Brått lönar sig inte! Om någon vet något sätt att ta reda på att mobilen har synkat färdigt med servrarna så hojta!
  • Appen hämtar och uppdaterar data för det område som visas på skärmen. Om du flyttat eller zoomat kan du ha hämtat data för större område och dessa data kan finnas kvar i cache-minnet ett tag men förr eller senare skriver systemet över dem med annat. Så se till att den zon du är intresserad syns i turfappen hela tiden så kommer data för det området att hållas kvar – antagligen är det riskfritt att zooma in på zonen när du närmar dig men om du zoomar ut försöker appen hämta fler data och det går inte utan dataförbindelse och skulle kunna ställa till det.

    Vill du hålla reda på vägen till zonen kan du t ex starta google maps innan du lämnar mobiltäckningen. Google maps lagrar aktuellt område i cache-minne på samma sätt som turf. Men man kan i google maps spara offline-kartor över intressant område och de försvinner inte förrän man manuellt raderar dem. I offline-läge kan man inte växla till flygbildsläge dock. Men om man växlar till flygbild innan man tappar mobilsignalen verkar det fungera – men jag har inte provat vad som händer med flygbilden när man zoomar i google maps utan mobiltäckning.
  • Försök inte ta flera zoner på en gång, du måste återfå dataförbindelse och få en tagning registrerad innan du kan försöka med nästa zon.