Allmänna rekommendationer

  • Turfa med GPS på mellan zonerna. Det blir roligare för alla om vi ser varandra, och vi kan undvika blockera i onödan. Det går dessutom fortare för dig att ta zonerna eftersom du får 5 sekunders bonus för att ha GPS på. När du startat GPSen på Android är den på till dess du aktivt stänger av den, på iPhone måste du aktivera “bakgrundsturf” i appens inställningar först. Observera att energisparinställningarna kan ställa till det. I många mobiler stängs GPS (plats) av när skärmen släcks och då syns du inte! I några mobiler kan man påverka detta men inte i alla. Olika fabrikat och modeller döljer detta på olika ställen i inställningsmenyerna. Snoka och fråga. Testa genom att ställa in din telefon på kort skärmtimeout och låt någon annan ha appen igång och se om din gubbe försvinner när din skärm släcks. Ett fabrikat har speciella inställningar för spel (“gaming”) för att spara batteri och datatrafik för appar i bakgrunden. Lite pyssel att hitta inställningarna. Det ska vara en tilläggsapp som man kan inaktivera eller avinstallera om man inte får ordning på det.
  • Tag för vana att kolla chatten (pratbubblan i menyn) varje gång du startar appen. Du får ingen notifikation om meddelanden som kommit medan appen varit avstängd.
  • För att svara personer i chatten (så de får en notifikation) kan du trycka på deras namn innan du skriver, då skrivs det in automagiskt.
  • Appen har en funktion för att föreslå zoner (glödlampan i menyn). Notera att ingenting kommer att hända när du lagt ett förslag. Ingen får ett meddelande om att det har hänt, det lagras bara för allmän information till zonmakarna att eventuellt använda i framtiden. För att pusha för nya zoner behöver du skapa en tråd i Skånedelen av forumet. Starta tråden med kommunnamn och förklara varför det behövs fler zoner.