Hur turfar man?

Använd vår snabbguide eller följ instruktionerna nedan.

  1. Installera appen. Den är gratis och reklambefriad och finns för iPhone eller Android. Länkar till respektive app-butik finns på turfgame.com.
  2. Starta appen. Följ instruktionerna till dess en satellitkarta visar sig.
  3. Turfs GPS-funktion är aktiv om turfgubben nere till vänster är gul – tänd. Om den är gråblå är den släckt, tryck en gång för att aktivera.
  4. Vänta en liten stund, tryck sedan en gång till på gubben nere till vänster. Detta centrerar kartan runt en grön turffigur på kartan. Den gröna figuren är du och visas på din nuvarande position.
  5. Leta upp närmaste röda eller gula område på kartan, det som kallas för en zon.
  6. Förflytta dig i verkligheten till platsen där zonen ligger. Din gröna turffigur rör sig när du rör dig i verkligheten.
  7. När du kommit till zonen kommer en stapel att visas i appen. Stapeln fylls med grönt när du tar över zonen. När hela stapeln är grön är zonen din! Du har tagit din första första zon och för detta fick du en massa poäng. Zonen kommer även generera ett visst antal poäng per timme åt dig till dess någon annan tar den.
  8. Se efter nästa zon på kartan och fortsätt med turfandet. Dina poäng ackumuleras under hela omgången som pågår från första söndagen i en månad till första söndagen i nästa månad. I Turf tävlar man alltså hela tiden, så snart en omgång (tävling) är slut börjar nästa! I topplistorna kan du se var du ligger.
  9. De röda figurerna som dyker upp på kartan är andra spelare. Du syns även på andra spelares kartor när du har din turf-GPS aktiverad.
  10. För att stänga av din turf-GPS utan att avsluta Turf kan du långtrycka på gubben nere till vänster. Så länge du turfar rekommenderar vi att du har gubben igång eftersom du får GPS-bonus på din takeovertid (snabbare takeover). Om du har iPhone behöver du tillåta bakgrundsturf – tryck på menyn (de fyra prickarna) och sedan inställningar (kugghjulet) för att ställa in detta.